Jaahas, nyt se sitten alkoi, ainakin 4 viikon soppakuuri. 

Aina jankataan, että laihduttamisessa se kaikkein vaikein osuus on tavoitepainon ylläpitäminen sen jälkeen kun se on saavutettu. Ja tottahan se on. Vuonna 2001 menin Painonvartijoihin, jossa laihduin loistavasti lähes 20kg yhden kevään aikana. Siitä sitten meni muutama vuosi, kun olin taas lähtöpainossa. Sen jälkeen olen lukuisia kertoja aloittanut Painonvartijat ryhmässä, ilman vastaavanlaisia tuloksia. Noh, nyt on koko Painonvartijat lopetettu Suomessa, eipä tarvitse sitä enää miettiä.

Vähän reilut 2 vuotta sitten kuulin Xtravaganza kurssista, jossa yritetään tasapainottaa tervettä ruokavaliota ja mielen toimintaa ja urheilua. Aloitin 26 vkoa -kuurin, josta intensiiviosuudella olin 9 viikkoa. Tuon 9 viikon aikana söin säntillisesti xtravaganza pussikeittoja 3 kpl päivässä ja liikuin säännöllisesti. Ja ahh, olipas ihanaa, kun paino putosi rapisten: reilussa parissa kuukaudessa oli rapissut painoa n 20kg!!. 9 viikon jälkeen aloitin tasapainottelujakson, jonka aikana onnistuin vielä laihtumaan 4 kg, ja olin elämäni kunnossa! Olin onnellisempi kuin vuosiin omasta painostani, ja mahdollisuudesta ostaa kaikkia ihania vaatteita ym!

Jatkoin liikkumista säännöllisesti, ja olin loistokunnossa. Kunnes tuli kesä. Kesä katkaisi kaiken rutiinini, ja lopulta myös varpaani (kolautin sen jakkaraan), ja niin sitten loppui urheiluinto (7 vkon sairausloman myötä) ja myös syömisen tarkkailu. Hälytyskellojen olisi pitänyt soida siinä vaiheessa, kun alkoi uudet vaatteet kiristää. Kesä meni vielä kivasti uusissa vaatteissa, ja syksy toi tullessaan uuden shoppailureissun syysvaatteita varten. Ja syysvaatteet olivatkin salakavalasti vähän isompia kuin kesävaatteet. Kun tuli talvivaatteiden oston aika, niin jo ostettiin taas vähän isompia housuja - kevään koittaessa ei sitten mahtunut enää mitään edellis kevään/kesän vaatteita päälle. Niin siinä sitten hiljalleen kävi, että turposin samoihin mittoihin kun ennen tuota kuuria. Ja 3 kiloa päälle. Ja arvaa harmittiko?

Nyt olen sitten lihavampi kuin koskaan elämässäni, toivottavasti viimeistä päivää. Menin liittymään takaisin Xtravaganza ryhmään, joka alkaa ensi viikolla. Pussikeitot aloitin jo tänään, joten toivon ensi viikon punnitukselta jo ihan kivoja tuloksia, tavoitteenani on n. 3kg:n pudotus näin ensimmäisellä viikolla. Vähän tulee noista pussien hajuista kauhukuvia, se 9 viikkoa oli aika rankka kokemus viimeksi. Nyt jos jaksaisin alkuun olla 3-4 viikkoa pusseilla ja alkaa sitten keventämään "normaalein keinoin", uskoisin, että tulokset voisivat olla pysyvämpiä. 

 

Tässä motivaatiolistani tälle viikolle:

  • Ensi viikolla hameeni ei enää kiristä
  • Ensi viikolla housuni ei enää kiristä
  • Ensi viikolla ollaan jo kohta helmikuun puolessa välissä!

Ja tässä kuva ensimmäisen laihdutuspäivän aamusta:

Nyt tsemppiä tytteli!!!!