Olen joskus varmaan maininnutkin, että liikunta ei ole koskaan ollut vakituinen osa elämääni. Perheessäni ei olla koskaan urheiltu säännöllisesti, joka tarkoittaa, ettei siitä ole minullekaan tullut koskaan helppoa rutiinia. Urheilu on ollut minulle aina vähän vastenmielistä ja hankala aloittaa. Pari vuotta sitten laihduttaessani 25kg Xtravaganzan avulla liikunta tuli osaksi elämääni. Se tuli niin suureksi osaksi, että aloin jopa nauttia siitä. Harrastin melkein mitä vaan liikuntaan liittyvää: patikointia, lenkkeilyä, kuntosalia, erilaisia jumppia, sauvakävelyä, lumikenkäilyä, pyöräilyä.. Lähdin kaikkeen mukaan mihin vain pyydettiin. Sitten tuli kesä ja kärpäset, ja varvaskin murtui. Ja niin minä taas hitaasti ajauduin sohvaperunaksi, ja liikkumaan lähtemisestä tuli aina vain vaikeampaa. 

Tänä keväänä, kuten vanhimmat lukijani tiedätte, tein kovasti töitä saadakseni tämän liikunnan ilon takaisin. Ja tulihan se, osittain. Kävin jopa juoksemassa Naisten Kympin. Kunnes tuli taas kesä ja kärpäset. Ja nyt ollaan taas lähtötilanteessa. Sillä erotuksella, että olen käynyt kävelyllä ehkä kerran/ 2 viikkoa. Ei kovin hehkeää.

Taas pitäisi aloittaa alusta. Taas liikkumaan lähteminen tuntuu vastenmieliseltä ja ahdistavalta. Vaikka tiedän tasan tarkkaan, että olo kohenee ja tuo vastenmielisyys kaikkoaa jo ensimmäisten liikkumisten jälkeen. Onko teillä muilla tällaisia tuntoja? Mikä siinä on, että se sohva houkuttelee enemmän kuin upea auringonpaiste ulkona ja ihanat ulkoilumahdollisuudet? 

Tänään sovin ystäväni kanssa, että mennään ulkoilemaan, mennään katsomaan meidän paikallista kuntorataa, ja varmaan yritetään juosta se ympäri kerran tai kaksi. Koska rata on reilun kilsan päässä meiltä kotoa, päätettiin pyöräillä sinne. Ja mennä sitten lenkin jälkeen vielä rantsuun uimaan! Naurettiin jo, että sehän on melkeen kun meidän oma mini-triatlon! heh! Tuleepahan ainaski jotain liikuntaa tehtyä tänään!

Pitäisi yrittää sitouttaa itsensä loppuviikoksikin erilaisiin liikuntajuttuihin, jospa taas löytyisi se liikunnan ilo. Jospa lupaan teille tulla pyörällä töihin joku päivä tällä viikolla, siinä olisi minulle minihaaste!

Aurinkoista tiistaita teille kaikille, jotka täällä käytte ahkerasti kurkkimassa - JA LIIKUNNAN ILOA tietysti!