Minulla kun ei ole mitään uusia uutisia painonpudotuksesta, ajattelin taas heittää jutut sivuraiteille..

Täällä en varmaan olekaan hehkuttanut omaa tomaattiaddiktiotani.. Mutta siis, minä olen jo vuosikausia ollut suuri tomaattifani (heh), ja joskus olenkin miettinyt että jos pitäisi joskus luopua kokonaan tomaatista tai suklaasta, niin suklaa saisi jäädä. Helposti. En ole vielä kohdannut tomaatista tehtyä ruokaa, josta en olisi pitänyt. Taidan olla ihan sekasin, kuka nyt voi tomaateista noin tykätä? 

Nyt on kauppoihin tulleet ihanat maukkaat kotimaiset tomaatit, ja niitä saa alle 2€ kilohintaan. Aijai kun minä olen niitä popsinut, ovat vaan niiiiiiin hyviä. Kyllähän niissä hiilareita on jonkin verran, mutta mielestäni helposti parempi addiktio kuin karkit ja jätskit (on niitäkin vähän syöty). 

Aloinpa sitten kaivelemaan netistä tietoa tomaatista, ja ihan hyvää juttua löytyikin, tässä wikistä poimittua:

Tomaattivalmisteiden syönti vähentää riskiä sairastua sydäninfarktiin perustuen sen sisältämään karotenoidiin,lykopeeniin. Tutkimusten mukaan sydäninfarktin ja aivohalvauksen riski oli kolminkertainen niillä miehillä, joiden veren lykopeenitasot olivat matalat verrattuna korkeampiin lykopeenimääriin. Tomaatin lykopeenin on todettu ehkäisevän myös eturauhassyöpää. Eteläeurooppalaisten veren lykopeenitasot olivat vuonna 2002 kolme-neljä kertaa suuremmat suomalaisten lykopeenitasoihin verrattuna. Tomaatin punainen väriaine lykopeeni imeytyy parhaiten kuumennetusta tomaatista. Tästä syystä erilaiset tomaattivalmisteet (kuten paseerattu tomaatti, tomaattimurska ja tomaattipyree) ovat hyviä lykopeeninlähteitä.

Tässä vielä viime kesän satoa omalta parvekkeelta (uutta on tulossa tällekin vuodelle):